Over Tom

Tom is een tweetalige theatermaker, theaterdocent en acteur met een Mastergraad in het uitvoeren van de werken van Shakespeare. Daarnaast is hij werkzaam als programmeur bij STET The English Theatre in Den Haag.

Als Docent i1503_repetie-tom-_marieke-verhoeven_nik_7985-700x1056s Tom gespecialiseerd in de werken van Shakespeare, retoriek, stemgebruik en hoe Shakespeare gebruikt kan worden om sociaal maatschappelijke problemen aan te kaarten. Verder geeft Tom les in tekst analyse en fysiek theater. Als gastdocent is Tom verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht en Toneelacademie Maastricht.

Als Theatermaker is Tom, naast Shakespeare, ook gespecialiseerd in absurdisme, klassiek tekst theater, fysiek theater en vaak muziektheater. Tom is met zijn voorstellingen altijd op zoek naar een sociaal maatschappelijke engagement.Tom is bij zijn voorstellingen voornamelijk op zoek naar de werkingen tussen klassieke stukken en modern theater. De tekst wordt hierbij één van de elementen die ingezet wordt maar ook groot en fysiek spel zijn terugkerende facetten in zijn voorstellingen.

Als Acteur is Tom een gedreven speler, met veel ervaring in tekst theater en fysiek theater.

Tom is in 2016 met Distinction afgestudeerd aan de Master Performing 8538480835_c9cb7c3fdb_kShakespeare aan Bath Spa University in Engeland. Hier heeft hij ook zijn diploma in Stage Combat gehaald. In 2013 studeerde hij af aan de opleiding Docerend Theatermaken van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als docerend theatermaker is Tom niet alleen bezig als theatermaker om voorstellingen op de planken te brengen maar ook om als docent tijdens het repetitieproces de acteurs nieuwe vaardigheden bij te brengen. In 2012 heeft Tom in Melbourne, Australië aan de theaterschool gestudeerd waar hij onder andere zich is gaan specialiseren in tekstanalyse en teksttheater.

 

 

Showreel 2012 – 2016