Re-gendering Shakespeare | Regie

t12Tijdens het Re-gendering Shakespeare project heeft Tom verschillende
bekende Shakespeare scenes gemaakt met studenten van de BA in Acting opleiding aan Bath Spa University. Verschillende scenes uit King Henry V zijn gespeeld waarbij de koning omgeschreven werd naar Queen Henry V, dit om de positie van vrouwen in hoge functies in onze maatschappij en in onze theater industrie aan te kaarten. Dit is nog altijd een interessant en gevoelig onderwerp in het Verenigd Koninkrijk. Zeker als Shakespeare ingezet wordt
om hier over discussies te openen.t11

Daarnaast zijn er scenes van Lady Macbeth gebruikt waarin Lady Macbeth gespeeld werd door een man. Door de homoseksuele relatie die ontstond tussen lady Macbeth en Macbeth konden er problemen omtrent hetero-normativiteit in onze maatschappij en theater industrie besproken worden.

Regie: Tom Dello
Spel: Lorren Allen, Nigel Fryatt, Tom Hogan, Daniel Lewis,
Aimee Pollock, Isabel dos Santos, Giancarlo Violante
Met dank aan: Dr Roger Apfelbaum, Nicky Cooper, Samuel Robertson