Henry VI Part Three | Acteur

30

Henry VI Part Three verteld het einde van de War of the Roses, de oorlog om de troon tussen huize Lancaster en huize York. Ook is dit stuk de aanloop naar het bekende stuk van Richard III. In deze re-gendered voorstelling speelden de Barded Ladies in op een erg actuele thematiek, namelijk de positie van gender in onze samenleving en in de theater industrie. Vader York en Richard III worden beide omgeschreven naar vrouwen en de de bloeddorstige Margaret wordt omgeschreven naar een man. Tom vertolkte de rol van de Engelse konin13770388_10153912335146799_9211072544288127228_ng Edward IV, broer van Richard III en degene die Henry VI uiteindelijk van de troon stoote. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor het Bristol Shakespeare Festival van 2016.

Regie: Katherine Hipkiss, Charlotte Turner
Spel: Peter Benson, Nicky Cooper, Tom Dello, Tilda Dickinson, Mike Harley, Oscar Herbert-Maynard, Katherine Hipkiss, James Leyshon, Adam Lloyd-James, Emma Scott, Nichola Taylor, Charlotte Turner, Elisabeth Wrinkler