Het Jaar Zonder Zomer | Regie

Het Jaar Zonder Zomer | Regie

Het Jaar Zonder Zomer
We schrijven het jaar 1816, ook wel bekend als het jaar zonder zomer. Napoleon maakte zijn laatste reis naar St. Helena, de Franse arts René Laennec verwezenlijkte zijn stethoscoop, Mary Shelley schreef de eerste pagina’s van haar boek Frankenstein en Willem I van Oranje-Nassau keek terug op zijn eerste jaar als koning. En in dat jaar zette botanicus Caspar Reinwardt voet aan boord van het schip de Evertsen. Met de wind in de zeilen, avontuur in het bloed, en hoop op ongekende ontdekkingen trotseerden zij de wispelturige oceaan naar het verre Indië. We nemen u mee op reis. We nemen u mee op Caspar’s zoektocht. We nemen u mee op zijn zoektocht naar de kroonjuwelen van Azië, in het jaar zonder zomer.

 

Regie en tekst: Tom Dello
Spel: Jan-Willem Bastiaans, Lea Maas, Laura Wolters
Muziek: Nicola Helmink
Techniek: Marc Hoogendam
Met dank aan: Gwendolyn Pronk, Hortus Botanicus Leiden