Nachtgasten | Schrijver

Nachtgasten | Schrijver

Het is de ultieme droom voor een toneelschrijver: acteurs spelen al improviserend een nieuw bedachte scène, waarbij de schrijver stiekem in een hoekje aantekeningen kan maken. Dit voorjaar wordt deze droom werkelijkheid voor de jonge auteurs Sara van Gennip, Lykele Muus, Maarten van der Graaff en Tom Dello. I.s.m. Nachtgasten, Theater Bellevue en De Nieuwe Oost brengen zij ieder drie avonden hun nieuwe verhaallijn op het toneel om te zien wat er gebeurt. Deze worden door steeds wisselende gastacteurs gespeeld, waarbij volop wordt geïmproviseerd!

Door tussentijds feedback te krijgen en hun werk op de vloer te zien, kunnen de schrijvers hun verhalen ontwikkelen. Mede op basis van deze avonden wordt het verhaal in de zomer uitgewerkt tot een volwaardig toneelstuk
en volgend seizoen in Theater Bellevue gepresenteerd.

Met de roemruchte Nachtgastenmethode, waarbij het publiek het verhaal al kent, maar de acteurs ter plekke elkaars
geheimen moeten ontdekken, worden deze verhalen gespeeld en ontwikkeld. Na afloop is er een informele nazit met
de schrijver om feedback te geven en samen met het publiek verder te denken over het verhaal en de personages.